Què és Gastronomia d’Origen?

És un segell que identifica aquells restaurants que utilitzen majoritàriament productes locals en la seva cuina, productes de l’Empordà. La fòrmula és ben senzilla:

Producte Empordà + Cuina de qualitat = Gastronomia d’Origen

Com funciona el Segell?

Actualment els restaurants poden identificar-se amb dues possibles categories: Cuina de Mercat o Cuina de Mar.

Cuina de Mercat

Cuina de Mercat pondera positivament aquelles cartes amb forta presència de Vins DO Empordà, Olis DOP Empordà, Peix de les llotges empordaneses, i un ampli reguitzell d’altres productes de la zona com Arròs de Pals, IGP Poma de Girona, Ceba de Figueres, Carns de marca Q, productes ecològics, etc. Link a pàgina “Productes” amb text Veure tots els Productes

Cuina de Mar

Cuina de Mar valora especialment aquells restaurants que cuinen peix procedent de llotges de l’Empordà com Roses o Palamós i que, a més, estan acompanyats d’altres productes de proximitat.

Qui pot obtenir-lo?

Qualsevol restaurant de l’Alt o el Baix Empordà que utilitzi productes de l’Empordà a la seva cuina majoritàriament i compleixi amb tots els requisits (link a pàgina específica de la web que inclourà tota l’explicació extensa de com obtenir el segell si ets un restaurant “Obtenir el Segell”)

Restaurants i productes

On puc trobar restaurants Gastronomia d’Origen?

A l’apartat Restaurants de la nostra web trobareu els restaurants acreditats.

Quins productes puntuen pel segell Gastronomia d’Origen?

A l’apartat Productes de la nostra web trobareu la llista de productes que s’inclouen en els restaurants Gastronomia d’Origen.

M’agrada el projecte, com puc col·laborar?

Si ets un restaurant amant dels productes empordanesos, converteix-te en restaurant GO! (Link a Com obtenir-lo)

Si ets un particular, tria restaurants Gastronomia d’Origen quan vagis a menjar fora i explica-ho al teu entorn!

Si ets un productor, anima als teus clients restaurants a afegir-se i creem xarxa!